LINCA doživetje

Svet aromatičnih met

Ste vedeli, da je na svetu okoli 2.000 vrst met? Pripravljeni na raziskovanje? V Lincinem svetu etnobotanike vas s predstavitvijo različnih vrst popeljemo v njihov dišeč svet. V objemu gora in oblakov bomo skupaj raziskovali okoli 20 vrst met, ki rastejo v družbi številnih drugih zdravilnih rastlin. Skupaj bomo spoznali kako pripraviti okusno malico z meto, aromatizirali vodo in odkrivali njihovo raznovrstno uporabnost in aromatičnost.

So close to natrue. So LINCA..
Lincin svet etnobotanike

Kaj je to? Povejte mi več!

Lincin svet etnobotanike je svet treh kmetij, Lipnik, Arnejc in Renat, ki ga skrbno čuvamo, da lahko pokukate vanj. Je odmik in nasprotje kmetijski industriji. Je neokrnjen svet, kjer še vedno cveti arnika, se bohoti šentjanževka in ponosno raste kolmež. V njem kraljuje tudi najvišje ležeči travniški nasad aronije v Sloveniji.  Pester naravni živalski travniški in gozdni svet, pa dopolnjujejo ovce, kokoši nesnice in čebele. Vstopite v našo zgodbo, obiščite nas.

Kaj potrebujem za doživetje?

Do doživetja te ločijo le trije koraki. 1, 2 in 3, Lincin svet etnobotanike kmalu te razveseli!

Rezerviraj svoj termin (takoj zdaj:)

Povprašaja za podrobnosti ali opravi rezervacijo preko pridem@linca.si ali 041781671. Prosim, da rezerviš svoj obisk vsaj 48 ur pred tvojim prihodom.

Kaj potrebujem? Dobro voljo 😉

Predvsem primerno obutev, zaščito pred klopi, v poletnem času pa je priporočljiva tudi zaščita pred soncem.

Kam pridem? 46.6148°, 15.3505°

Nahajamo se na Lipnikovem vrhu, na Koroškem, natančneje v Kobanskem hribovju, ki je del Dravske doline. Doživetje se izvaja na samotni kmetiji v objemu gora nad Dravsko Dolino. Kmetija je cca. 20 min. oddaljena od glavne ceste Maribor-Dravograd in cca. 45 min. iz Maribora.

Podrobnosti o doživetju

Trajanje doživetja

2 uri in pol

Doživetje se izvaja na naslovu Javnik 24, 2362 Kapla. Na voljo je od maja do novembra. Vodenje in doživetje je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku. Komunikacija vezana na organizacijo izvedbe in osnovna komunikacija pa tudi v nemškem jeziku.

Koliko število udeležencev sprejmemo naenkrat?

Od 2 do 20

Družine, zaključene skupine, delovni kolektivi, zeleni raziskovalci, študijske ture in pari.

Cena na osebo

2-3 osebe: 100 EUR
Nad 4 osebe: 35 EUR

Nad 10 odraslih oseb se prizna 15% popust.

Brezplačno za otroke do 12 let, 50% popust za mladostnike do 18 let.

Kaj je vključeno v ceno?

Kobanska dobrodošlica, predstavitev Lincinega sveta etnobotanike, vodeno spoznavanje različnih vrst met, doživetje izdelave aromatizirane metine vode in priprave malice z meto ter potrebne sestavine za izvedbo.

Zeliščni napoj

Podajte se na pravo avanturo spoznavanja opojnih zeliščnih napojev. Z zeliščarko se boste najprej sprehodili po barvitih neokrnjenih gorskih travnikih in Lincinih učnih vrtičkih, kjer boste lahko opazovali več kot 100 različnih zelišč in zdravilnih rastlin.

Ste vedeli, da v Lincinem svetu etnobotanike pripravljamo zeliščne sirupe iz okoli 25 različnih vrst zdravilnih rastlin?

Poskusili jih bomo vsaj 5 ter skupaj pripravili aromatizirano zeliščno vodo in sirup za pripravo vode z okusom.

Za najmanj 2 osebi, nad 4 osebe: 35 EUR na osebo

Svet črnih draguljev

Ste vedeli, da je aronija eden izmed najmočnejših antioksidantov na svetu? Vstopite v svet teh črnih draguljev in spoznajte široko paleto njenih darov za duha in telo. Že Indijanci so vedeli, da je to rastlina, ki daje in ohranja življenje.

Ste pripravljeni na odkrivanje njene prave vrednosti tudi vi?

Najprej vas čaka Kobanski pozdrav. Tukaj vladajo drevesa in travniška bogastva. Skupaj se bomo sprehodili po najvišje ležečem tovrstnem nasadu aronije v Sloveniji, odkrivali čudovito paleto barv, ki jih letni časi rišejo v družbi aronijinih grmičkov, spoznavali zdravilne moči te še nepoznane rastline in njene druge posebnosti.

Za najmanj 2 osebi, nad 4 osebe: 35 EUR na osebo

Napiši nam kaj