Zakaj LINCA?

Zato, da vas lahko skozi njo povabimo v naš svet.

V čem so vaši izdelki drugačni od ostalih na tržišču- marmelade, kompote, sokove dela že vsak doma?

Zagotovo se ločimo po široki paleti igrivih in drugačnih okusov. Hiter tempo življenja in okoljsko kompromitirano mestno okolje veliki večini ne omogoča več izdelave izdelkov, kot so jih delale naše babice. Naši izdelki pa so ravno to – ročno izdelani po tradicionalnih recepturah, barviti in drzni okusi pa navdahnjeni s sodobnostjo in igrivostjo. Surovine pa 100% iz neoporečnega gorskega okolja, pridelane po visokih okoljevarstvenih standardih.

Kakšna misel, predlog, vzpodbuda kupcem – za kaj naj ravno izberejo vaše izdelke?

Naši izdelki imajo dvojno poslanstvo: bodisi da dobite navdih za ustvarjanje domačih lastnih izdelkov v novih igrivih okusih ali pa da se oskrbite z zaupanja vrednimi zdravimi ekološkimi izdelki lokalnega izvora, popolnoma brez umetnih aditivov.

Tu so živeli najboljši splavarji na Dravi

Pri naPOTkih danes nadaljujemo z občino na črko P: Podvelka. Priznavam, da je bilo treba najprej pogledati na zemljevid, sledil je skok v avto, vožnja do Maribora, nato ovinek v levo in pot po Dravski dolini, dokler nisem prišla na Koroško in do destinacije. Prva januarska sreda res ni bila najlepši dan za obisk tega dela severne Slovenije. A zanimiva zgodovina krajev je razsvetlila sivino januarskega dne, mraz je otoplila gostoljubnost ljudi, iskriva doživetja so le skrita čakala pod nizko snežno odejo… Na levem bregu Drave sva z Aleksandrom zavila v hrib in se začela vzpenjati do te gorske kmetije Lipnik, ki obiskovalcem ponuja svojstvena doživetja in izdelke iz lokalnega sadja in zelišč pod znamko Linca. Tri kmetije, tematska raziskovanja narave in tamkajšnji rastlin, še več novih idej, ki jih ima Sara Berglez Zajec, govori o tem, da se za te kraje, od koder se sicer ljudje izseljujejo v večje kraje in tudi v Avstrijo, ni bati…

Ljudje in zemlja

Inovativni mladi kmet – kmetica 2021

Sara Berglez Zajec na Kapli razvija ekološko učno kmetijo. Med 50-mi različnimi izdelki iz narave prideluje tudi aronijo.